Läkaren sa upp sig efter hon blev tagen ur tjänst. Foto: Janerik Henriksson/TT

Läkare pekas ut som farlig för patienter

Publicerad

Enligt anmälan var det en händelse som gjorde att hon i slutet av våren blev tagen ur tjänst. Läkaren hade ett vikariat inom psykiatrin i Värmland.

Läkaren blev 2016 satt på prövotid under tre år på grund av att hon blivit anmäld av Apoteket AB och Apoteket Hjärtat, med flera för ett orimligt uttag av narkotikaklassade mediciner. Konsekvenserna av hennes missbruk syntes också i bristande journalföring. Under den tiden fick hon tillsammans med läkare eller annan behandlare göra en behandlingsplan, samt provtagningar för att se så hon var nykter och drogfri.

I slutet av våren 2019 skedde enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, en händelse som gjorde att hon först blev tagen ur tjänst och några dagar senare sa hon upp sig. Vad det var för händelse är maskat, alltså, borttaget ur anmälan på grund av sekretesshänsyn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer