Kenneth Johansson slutar som landshövding vid årsskiftet. Foto: TT arkiv

Landshövdingen slutar vid årsskiftet

Uppdaterad
Publicerad

Kenneth Johansson slutar som landshövding vid årsskiftet. Hans förordnande som sträcker sig till och med 30 september i år har förlängts.

– Jag kan lova att jag kommer köra full fart ända in i mål, säger Kenneth Johansson.

Regeringen beslutar idag, efter landshövdingens önskemål, att förlänga förordnandet med ytterligare tre månader meddelar Länsstyrelsen i Värmland i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Det passar bra att fortsätta fram till årsskiftet då jag får chans att slutföra nuvarande verksamhetsår. Det kan också vara ett bra tillfälle att lämna över rodret i samband med att det sker förändringar i länet, säger landshövdingen Kenneth Johansson i ett pressmeddelande.

”Stolt över länet”

Det här innebär att Kenneth Johansson, som tillträdde sitt förordnande som landshövding den 1 oktober 2012, fortsätter fram till 31 december 2018.

– Jag är nöjd med min tid i Värmland. Jag är stolt över länet och jag kommer givetvis sakna både mitt uppdrag och alla de människor jag lärt känna genom åren. Men jag har fortfarande flera månader kvar som landshövding och vill ännu inte börja summera. Jag kan däremot lova att jag kommer köra full fart ända in i mål, säger Kenneth Johansson.

Ny regionkommun från årsskiftet

Från och med 1 januari 2019 träder nya regionkommunen i Värmland i kraft vilket innebär att Region Värmland och landstinget slås samman. Det blir ny mandatperiod med nya kommunala företrädare, dessutom går Länsstyrelsen in i ett nytt verksamhetsår med nya uppdrag från regeringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.