Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är mycket halt på platsen för olyckan enligt polisen. Foto: Johan Hedlund/SVT

Långa köer efter krock med lastbilar

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 15 på onsdagen var två lastbilar inblandade i en olycka på E18 i höjd med Norrstrand i Karlstad.

– Det är extremhalka så vi uppmanar trafikanter att köra mycket försiktigt och helst ta annan väg om möjligt, säger Sophia Jiglind, polisens presstalesperson.

Polisen säger att enligt de första uppgifterna ska en av chaufförerna ha kört in i den andra lastbilens släp. Det ska inte ha blivit några personskador vid händelsen men trafiken påverkas:

– Enligt patruller på plats är det väldigt mycket trafik och den ena lastbilen står väldigt illa till så att det ena körfältet är blockerat i riktning mot Kristinehamn. Men en fil är öppen så viss framkomlighet är det, säger Sophia Jiglind, polisens presstalesperson.

Vid 15:40-tiden meddelade polisen att en bilist kört i diket i närheten av olyckan med lastbilarna, och ett par hundra meter längre bort har det också skett en singelolycka.  Inga personskador har rapporterats.

När det gäller olyckan med lastbilarna så meddelade polisen senare under eftermiddagen att de utfärdat böter till en av chaufförerna för att hen inte haft tillräckligt långt avstånd till framförvarande fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.