Lars Erikson en IDOLdis

Uppdaterad
Publicerad

Om ett par veckor har han en spelning i Arvika, Lars Eriksson från Karlskoga som nu är på väg mot sin skivdebut, efter att ha varit en av deltagarna i TV-programmet Idol 2008.

Det finns 2197 personer i Sverige som heter Lars Eriksson, men bara en av dem har pluggat fem språk och varit en av finalisterna i Idol. Nu är han på gång att spela in sin första skiva. Och även om han aldrig haft en tanke på att bli en stor stjärna – en Idol – vill han gärna kunna leva på sin musik.

-Musik är det som är kul. Jag har prövat plugga och jobba med en massa olika saker, men det har aldrig varit särskilt kul. Man måste ju känna glädje med det man gör, eller hur? , säger Lars Eriksson som nu vill ägna sig åt musiken på heltid.

Han skrev sin första låt redan när han var 9 år. Nu har han omkring 200 låtar i bagaget. Och redan vid det första testet till Idol 2008 erbjöd jurymedlemmen Anders Bagge honom ett skivkontrakt. Den skivan är nu på gång. Kanske är den klar redan om ett par månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.