Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ölbryggaren Anders Nilsson och entreprenören Lars Evert Wikholm är med och driver Wiksfors bruk i Långserud. Nu vill de även göra Nysäter till ett besöksmål. Foto: SVT/Elin Johansson

Drivkrafterna som vill göra Nysäter till turistattraktion

Uppdaterad
Publicerad

Drivkrafterna som också driver Wiksfors bruk i Långserud vill nu även satsa på Nysäter och göra orten till ett turistmål.

– Vi har fem bolag och i Nysäter kommer vi att jobba med teknologi, men vi är också intresserade av att utveckla samhället som vi bor i. Därför har vi fler lokaler än vad vi behöver, säger Lars Evert Wikholm, entreprenör.

I september förra året flyttade hans företag in i den gamla skolan och började renovera lokalerna.

I dag finns ett teknologiföretag, samt bryggeri i byggnaden med flera tomma lokaler. När antikaffären i närheten av skolbyggnaden blev till salu bestämde sig de att även köpa den byggnaden för att ta vara på möjligheten att använda den i sin version om att skapa en turistsattraktion.

Starta klippet för att höra varför entreprenörerna vision för Nysäter och när de flyttade in i den gamla skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.