Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar biblioteksassistenten Maritha Bjureld och besökaren Siw Einarsson om vilken betydelse biblioteket i Molkom har. Foto: SVT

Lättnad efter tvärvändning om biblioteken

Uppdaterad
Publicerad

Kultur- och fritidsnämnden i Karlstad tvärvänder om att stänga samt minska öppettider för bibliotek och fritidsverksamheter i kommunen.

Ett beslut som togs emot med glädje och lättnad på bland annat biblioteket i Molkom.

För att spara pengar planerade Karlstads kommun för att stänga stadsbiblioteket i Karlstad på söndagar, minska öppettiderna på närbiblioteken samt parklekar och annan öppen fritidsverksamhet, något som väckt starka reaktioner.

Men under måndagskvällen enades de blågröna ledamöterna i kultur- och fritidsnämnden om att ta pengar ur nämndens budgetreserv för att kunna hålla igång verksamheten.

Glädje på biblioteket i Molkom

Beskedet togs emot med glädje och lättnad bland annat på biblioteket i Molkom.

– Jättepositivt, det tror jag vi alla tycker på närbiblioteken, säger Maritha Bjureld, biblioteksassistent i Molkom.

Långsiktig lösning måste till

Johanna Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, säger dock att en långsiktig finansiering måste hittas för att säkra verksamheterna framöver.

– Det är viktigt att det finns mötesplatser för barn och unga inte minst i ekonomiskt svaga områden. Nu gäller det här tills vidare och ambitionen är att vi kan hitta långsiktiga lösningar för verksamheterna i nästa budget, säger Johanna Larsson till SVT Nyheter Värmland.

I klippet berättar biblioteksassistenten Maritha Bjureld och besökaren Siw Einarsson om vilken betydelse biblioteket i Molkom har.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer