Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Lena Dahlman är död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren och sångerskan Lena Dahlman är död. Hon blev 77 år gammal.

Lena Dahlman avled efter en kortare tids sjukdom. NWT skriver att hon i höstas började känna sig dålig och snart upptäcktes att hon fått cancer i bukspottkörteln.

– Det har gått väldigt fort, säger hennes man Lasse Olofsson till tidningen.

Lena Dahlman föddes i Hagfors 1938 och från 20-årsåldern gjorde hon en mängd roller för film, tv och teater, och som sångerska blev hon bland annat känd för sina tolkningar av Fröding.

På 1960-talet hade hon bland annat roller i Åsa-Nisse och på 2000-talet blev hon kände för en större biopublik genom sin roll i Ulf Malmros film ”Smala Sussie”.

Sista hälsning på Facebook

Lena Dahlmans make Lasse Olofsson och deras son Carl har tillsammans skrivit en sista hälsning från Lena Dahlman, som publicerades på hennes facebooksida i dag:

Idag tackar jag för mig! Det har varit underbart, roligt och utmanande att leva detta liv men nu tog kraften slut och jag måste vidare till nästa scen och nästa föreställning.

Jag hoppas att ni alla lever era liv till fullo – njuter av tiden som är. Solen skiner faktiskt mer än regnet faller.

Tack min bästa vän och livskamrat Lasse för alla år. Det blev fantastiskt. Carl min son du är min stora kärlek. Njut av livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.