Starta klippet för att följa med SVT:s reportrar ut på stan i Arvika en natt, och möt bland annat Anton (t.v.) som säger sig ha förståelse för varför boende klagar på det högljudda festandet. Foto: SVT

Följ med på en lördagsnatt i Arvika: ”Vår ungdom är viktig”

Uppdaterad
Publicerad

Det här är en av årets första varma sommarnätter i Arvika. Kvällen är inte mer stökig och högljudd än vanligt, men festen fortsätter långt in på småtimmarna.

– Vår ungdom är ju viktig, säger Dino som sitter i en av bilarna.

Nästan varje helg får polisens ledningscentral in samtal om att störd nattsömn. Hittills i år har 74 händelserapporter om problemen skrivits. Det är framförallt i centrum, vid Kyrkogatan, Järnvägsgatan och Styckåsgatan som problemet uppstår.

De kallas för ”pilsnerhäck”, ”volvoraggare” eller ”blöjraggare”. Hannah har stannat till på parkeringen vid macken, hon är där för att fira en kompis som fyller år och ser sig bara som en ”ungdom”.

Störande musik i Arvika

”Blir ett krig”

Visst är det flera som säger att de tänker på att sänka musiken. Men, man behöver inte stanna länge i Arvika för att höra dunkandet.

– Jag förstår ju varför det klagas, absolut, säger Anton som är förare och under kvällen och säger att de hållit sig på samtalsvolym i bilen.

– Att det är så stort är ju att det blir ett krig, för vi blir provocerade av dem som stör sig och de som stör sig blir provocerade av oss, tillägger han.

Följ med ut i Arvikanatten i klippet ovan.

SVT:s reporter och fotograf gav sig ut en lördag för att se hur mycket det egentligen stökas under en natt. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Störande musik i Arvika

Mer i ämnet