Mäklarmyndighet flyttar till Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen föreslår att Fastighetsmäklarinspektionen flyttas till Karlstad. Samtidigt vill man öka anslaget till myndigheten.

Förslaget att flytta myndigheten finns med i regeringens budgetproposition för 2017. Av ett pressmeddelande framgår att myndigheten även föreslås få ökade anslag med 21 miljoner kronor för nästa år.

– Med ökade resurser kan Fastighetsmäklarinspektionen stärka sitt arbete och vidta de åtgärder som krävs för att vi som konsumenter ska kunna känna oss trygga när vi köper en bostad, säger konsumentminister Per Bolund.

Samarbete med Konsumentverket

Enligt Per Bolund ger omlokaliseringen av Fastighetsmäklarinspektionen möjligheter till ökade synergier med Konsumentverket i Karlstad.

– Omlokaliseringen innebär att Fastighetsmäklarinspektionen och Konsumentverket kan starta ett utvecklingsarbete med möjligheter till synergier och samarbeten i fokus, säger Per Bolund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.