Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är nya styret i Kristinehamn – där C samarbetar med V och satsningar ska genomföras trots tufft ekonomiskt läge. Foto: SVT

Maktskifte i Kristinehamn – S tar över tillsammans med C, MP och V

Uppdaterad
Publicerad

Ännu ett maktskifte presenterades under fredagen. Kristinehamn ska styras av Socialdemokraterna tillsammans med Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i majoritet.

– Vi har en samsyn i många frågor, säger Lars Nilsson (S), som nu tillträder som kommunalråd.

Nilsson säger att man nu ”räknar med ett bra samarbete”. Tillsammans har S, C, MP och V 21 av 41 mandat i Kristinehamns kommunfullmäktige.

De fyra partierna kommer gemensamt driva frågan att avskaffa de delade turerna för anställda inom äldreomsorgen. Man lovar dessutom satsningar på skola och förskola med ökad lärarbemanning.

Valet 2022 Värmland

Det tidigare styret, Kristinehamnssamverkan med Moderaterna i spetsen, sprack i våras då Centerpartiet lämnade. Nu står det alltså klart att både C och MP lämnar borgerligheten för att ingå i ett nytt rödgrönt styre.

Hör hur de förklarar den förflyttningen i klippet ovan.

Socialdemokraten Lars Nilsson efterträder Moderaternas Marie Oudin, och blir kommunalråd på heltid. Centerpartisten Anders Ölmhult blir kommunalråd till 30 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet