Malin Hanold laddad för match

Uppdaterad
Publicerad

Helltons damlag i handboll är mitt uppe i kvalmatcherna för elitserien. De har redan spelat första matchen mot Kroppskultur på hemmaplan i Karlstad med förlust och kommer spela den andra nu på lördag i Uddevalla. Vinner de den, väntar en tredje och avgörande match helgen efter.

Första matchen var jämn och Hellton gick ut starkt mot elitserielaget Kroppskultur. Bäst av tre är det som gäller i kvalet så därför krävs det en vinst från Helltons damer nu på lördag om de ska ha någon chans.

-Vi spelar lite mer avslappnat på bortaplan, just kanske för att vi inte har så mycket folk på läktarna. Jag tycker det är ganska skönt med två bortamatcher, just för att vi har gjort våra bästa matcher på bortaplan, säger Malin Hanold från Helltons damlag.

Malin var en av de spelare som gick ut hårdast i den första matchen, elva mål och ett rött kort blev slutresultatet för hennes del.

– Jag kommer gå ut lika hårt. Sen kanske det var en onödig eftersläng jag gjorde men jag har ganska hett temperament så det är inte så ovanligt för att vara mig. Det kommer inte ändra något på mitt försvarsspel i övrigt.

– Jag tycker fortfarande att vi har väldigt bra chanser att vinna. Jag menar att vi visade i söndags att vi verkligen hör hemma där och vi gav dem en riktig match. Jag tror att vi har väldigt stor chans att vinna nu på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.