Mallbacken får arenadispens

Uppdaterad
Publicerad

Mallbacken, som klivit upp i damallsvenska igen, får arenadispens under det här året. Det har nu Svenska fotbollsförbundets tävlingskommité beslutat.

Damallsvenskan startar på lördag och sen Mallbacken tog steget upp i högsta serien igen kämpar klubben för att få hemmaarenan Strandvallen spelklar.

Lång kravlista

Kraven från Svenska fotbollförbundet på klubbarna i serien är många och hårda, totalt är det 38 punkter som ska uppfyllas. Bland annat ska det finnas ett antal sittplatser under tak, en tv-studio utomhus och belysning för arenan med reservaggregat.

Dispens med villkor

Men nu meddelar tävlingskommittén i Svenska fotbollsförbundet att Mallbacken får dispens för sin hemmaarena under det här året. Dock under vissa villkor. Men vilka villkoren är kommer offentliggöras först på måndag.

Hemmaarenan Strandvallen ska vara spelklar den 10 maj för hemmamatch där, fram tills dess har även Mallbackens reservplan i Sunne godkänts för spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.