Malmös Johan Olofsson straffas för skallning efter matchen mot Färjestad under lördagen. Foto: Bildbyrån.

Malmöspelare straffas efter segern mot FBK

Uppdaterad
Publicerad

Malmös Johan Olofsson straffas för skallning efter matchen mot Färjestad under lördagen.

Johan Olofsson fälls för att ha träffat Fabian Zetterlunds visir med en skallningsrörelse, så kallad head-butting. Disciplinnämnden stänger nu av honom i två matcher. I sitt beslut skriver nämnden att det är fråga om en medveten skallningsrörelse som träffar motspelaren visir och att head-butting inte innehåller något moment som påminner om tillåtet spel.

Röglemålvakt filmade

Röglemålvakten Ville Kolppanen fälls för filmning efter lördagens match mot Brynäs. Det var i den tredje perioden som han, bakom målburen, träffades lätt på baksidan av sin skridsko och sedan föll baklänges. Brynäs drabbades av en utvisning, men nu menar disciplinnämnden att Kolppanen själv drog undan sitt ben i fallet. Han får därför böta 5 000 kronor.

AIK:are stängs av efter BIK-möte

AIKs Oscar Nord stängs också av under en tidsperiod som bedöms motsvara fem matcher. Avstängningen grundas i en tackling mot huvudet på BIK Karlskogas Linus Rotbacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.