Centralsjukhuset i Karlstad. Foto: SVT

Man anhållen efter bråk på sjukhus i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man är anhållen misstänkt för bland annat misshandel efter ett bråk på Centralsjukhuset i Karlstad på söndagseftermiddagen.

– Det ska ha varit helt oprovocerat. Han ska ha gått fram till en patient och muckat gräl, säger Lars Wendel, utredningschef på polisen i Arvika.

Efteråt ska mannen ha jagat iväg patienten och enligt polisen ska de inte känt varandra sedan tidigare eller att det ska ha varit något som hänt innan som föranledde bråket.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen. Han ska under helgen även ha stulit en bil och kört genom ett antal trädgårdar i Värmlandsbro.

– Han är misstänkt för att ha tillgripit en bil i Värmlandsbro i helgen. Han är också misstänkt för drograttfylla och vårdslöshet i trafik, säger Lars Wendel.

Mannen är enligt polisen även anhållen för recividfara då det finns risk för fortsatt brottslighet.

Flera pågående ärenden

Polisen har flera ärenden mot mannen, totalt fem stycken. Bland annat ska det handla om hot mot tjänsteman och grovt rattfylleri.

– Vi har flera pågående ärenden mot honom, säger Lars Wendel.

Förhör kommer att hållas med mannen när advokat har förordnats.

– Han kommer troligtvis att förhöras under dagen, säger Lars Wendel.

Åklagaren har till på onsdag klockan 12.00 för att göra en häktningsframställan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.