Branden i mars 2019 spred sig snabbt från en balkong till vinden på huslängan med 12 lägenheter i centrala Kristinehamn Foto: Tatjana Bogenc

Dömd för husbrand i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har dömts till dagsböter för allmänfarlig vårdslöshet efter en brand i en radhuslänga i Kristinehamn i mars 2019.

Det var en granne som larmade på morgonen om rökutveckling från en balkong den 29 mars 2019. Räddningstjänsten uppgav senare att branden började på en balkong men spred sig till hela tak- och vindspartiet i huslängan med 12 lägenheter.

En man i 30-årsåldern döms nu till dagsböter på 6 400 kronor för allmänfarlig vårdslöshet genom att ha orsakat branden efter att han rökt på sin balkong.

Åklagaren ansåg att brottet skulle dömas som grovt eftersom det var risk för spridning och att grannar skulle skadas men tingsrätten anser att brottet är av normal svårighetsgrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.