Det var en stor polisinsats i Tingvallastan vid händelsen igår. Foto: SVT

Man döms till åtta års fängelse för mordförsök i centrala Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern döms till åtta års fängelse efter han attackerat en annan man i centrala Karlstad tidigare i år. Utöver mordförsök döms mannen även för flera andra brott.

Det var i april i år som mannen överföll en annan man vid Tingvallastaden i Karlstad. Han ska använt sig av ett vasst tillhygge för att hugga målsäganden i bröstet. De två männen var tidigare bekanta med varandra och gärningsmannen har vid ett annat tillfälle hotat att döda målsäganden.

Greps i Göteborg

Efter mordförsöket stal även gärningsmannen en bil som han använde för att fly till Göteborg, där han senare kunde gripas. I samband med gripandet hittade polisen narkotika i bilen. Mannen körde även bilen påverkad och saknade körkort. Gärningsmannen är sedan tidigare dömd för försök till mord och flertalet andra brott.

Förutom mordförsöket döms mannen för olaga hot, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Påföljden för brotten blir åtta års fängelse och han ska även betala ut 194 698 kronor i skadestånd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.