Man flydde från butik i Karlstad – misstänks för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

En man ska under söndagseftermiddagen ha flytt från en elektronikbutik vid Välsviken i Karlstad efter att ha försökt lura till sig varor till ett värde av minst 10.000 kronor. Polisen är fortfarande på jakt efter mannen.

Händelsen ska ha inträffat vid 15-tiden på söndagen, och enligt vittnen på plats ska mannen ha uppträtt aggressivt och tacklat ned flera personer medan han flydde butiken. Mannen ska dock inte ha lyckats få med sig de varor han ville åt.

Kan ha flytt ut i skogen

Enligt polisen rör det sig om en man i 25- till 30-årsåldern, som vid tillfället var klädd i keps, gul jacka och ryggsäck. Väktare följde efter mannen och misstänker att han flytt ut i skogen i närområdet.

– Vi fortsätter att leta. Men dokumentationen på plats är inte helt klar ännu, säger polisens presstalesperson, Mats Öhman.

Misstänks för försök bedrägeri

Vid 16-tiden hade mannen fortfarande inte hittats. Han är nu misstänkt för försök till bedrägeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.