Mannen ska ha utnyttjat ett barn att posera naken och skicka bilder till honom på Snapchat. Foto: SVT/Jessica Gow/TT

Värmlänning dömd för våldtäkt mot barn

Publicerad

Värmlands tingsrätt dömer en man i 45-årsåldern från Värmland till tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott.

Barnet var 11 år vid tillfället och lärde känna mannen via Snapchat, där han sa sig heta något annat än sitt verkliga namn. Där fick han, genom tjat, barnet att skicka nakenbilder på sig. En knapp månad senare träffas de på tågstationen i Torsby, där han förgriper sig på barnet inne på en toalett.

Själv säger han att han var i Torsby den dagen, men att de aldrig träffades och att det inte är han som skrivit meddelandena på Snapchat.

Tingsrätten anser dock att barnets berättelse är trovärdig och styrkt av förhör med anhöriga. Straffvärdet för brotten bedöms vara särskilt högt, eftersom mannen ”har utnyttjat målsägandens låga ålder, hennes utsatta situation och dåliga mående som han kände till, och eftersom han, trots att han sett att hon varit rädd, låst in henne på en offentlig toalett och förgripit sig på henne.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.