Man häktad för grov våldtäkt mot barn

Publicerad

En man i 70-årsåldern från Sunne misstänks för grov våldtäkt mot ett barn vid flera tillfällen. Idag häktades han av Värmlands tingsrätt.

Enligt häktningsframställan ska brottet ha begåtts under 2017 och 2018.

– Det rör sig om flera tillfällen, men det är under en begränsad tidsperiod under det långa spannet, säger åklagaren Cecilia Aronsson.

Det är alltså först nu som det har blivit anmält. Vilken relation mannen hade till barnet vill åklagaren inte gå in på och hon är mycket förtegen kring vilka typ av bevis som finns.

– Jag vill inte uttala mig om vilket bevisläge vi har, men vi har tillräckligt för sannolika skäl, säger hon och uppger att utredningen troligtvis inte kommer dra ut nämnvärt på tiden, säger Cecilia Aronsson.

Av hänsyn till de berörda vill hon heller inte berätta hur gammalt barnet är. Hon bekräftar dock att brottet inte ska ha begåtts över internet.

Mannen själv nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.