Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Linda Karlsson, senior åklagare om utredningen. Foto: SVT

Kvinna hittad i frys – misstänkte mannen begärs omhäktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt gravfridsbrott och brott mot griftefrid på en kvinna i Årjängs kommun har idag begärts omhäktad. Förundersökningen omfattar också misstanke om mord.

Åklagare Linda Karlsson begärde idag mannen omhäktad. Han har suttit häktad sedan den 19 mars. Obduktionen är nu också klar.

– Kroppen efter den döda kvinnan har obducerats under veckan. Vi har ännu inga resultat att redovisa, det återstår flera rättsmedicinska undersökningar och analyser av kroppen. Den avlidna kvinnans identitet ännu inte är fastställd till hundra procent, säger senior åklagare Linda Karlsson i ett pressmeddelande under fredagen.

Frysboxfallet

Berättat öppenhjärtigt

Den misstänkte mannen godtar att han omhäktas. Advokat, Stefan Liliebäck, skriver i ett utlåtande till tingsrätten att hans klient i flera förhör erkänt gravfridsbrott och brott mot griftefriden och öppenhjärtigt berättat om omständigheterna. Men att han nekar till att ha mördat kvinnan.

Stefan Liliebäck säger till SVT att han inte kan säga mer om den misstänktes berättelse eftersom han har yppandeförbud.

I klippet berättar åklagare Linda Karlsson om utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frysboxfallet

Mer i ämnet