Polisen har spärrat av ett område utanför den skjutne mannens hem i Grums. Foto: Niclas Brunell SVT

Man skjuten av polis i Grums i natt

Uppdaterad
Publicerad

En man i Grums skottskadades av polisen under natten och fick föras till sjukhus.

Mannen, som har en ej livshotande skottskada, misstänks nu för försök till grovt våld mot tjänsteman.

Tidigt på tisdagsmorgonen kallades flera polispatruller till en adress Grums och påträffade en man som uppträdde på ett sådant sätt att insatsstyrkan omgående kallades in.

Avlossade flera skott

I ett senare skede gick mannen till angrepp mot polisen vilket ledde till att polisen sköt verkanseld. Det handlade om flera skott, från fler än en polis, som träffade mannen i benet.

– Mannen hade ett tillhygge i handen och gjorde utfall mot polis, berättar Ulrika Sundström, tillförordnad lokalpolisområdeschef vid polisen i Karlstad.

Efter skottlossningen inleddes sjukvårdsinsatser på plats och ambulans kallades till platsen. Mannen fördes därefter till Centralsjukhuset i Karlstad. Enligt en kommuniké från Centralsjukhuset vårdas den skjutne mannen för en skottskada som ej är livshotande.

En person frihetsberövad

En förundersökning har inletts och den skjutne personen har frihetsbehövats misstänkt för brott. Han är främst misstänkt för försök till grovt våld mot tjänsteman.

Ingen polis kom till skada i samband med ingripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.