Man skjuten av polis på ort i Karlstad kommun

Uppdaterad
Publicerad

En man har blivit skjuten av polis efter att ha uppträtt hotfullt mot personer på en mindre ort i Karlstad kommun. Mannen ska ha kastat stenar som slagit sönder fönster och även gjort utfall mot en person från allmänheten med kniv.

Det var vid 16:30-tiden som polisen fick larm om att en man i 50-årsåldern gick runt i området och kastade stenar som slog sönder fönster.

– Han ska ha slagit sönder 4-5 fönster med stenar, säger Gabriel Henning, polisens presstalesman.

Därefter uppges mannen ha gått runt med en kniv och uppträtt hotfullt.

Personen han gjorde utfall mot kunde fly in i sin bostad och klarade sig undan skador.

När polisen kom till platsen gick mannen mot dem med en kniv i handen. Men polisen stoppade mannen genom att skjuta honom i benet.

Skjuten i benet

– Det finns inga uppgifter om skadeläget för den skjutne mannen, men han är kvar på sjukhuset för vård, säger Gabriel Henning.

Polisen har under måndagskvällen förhört vittnen till händelsen. Platsen är fortfarande avspärrad, i väntan på den tekniska undersökningen som ska göras i morgon.

Grovt våld mot tjänsteman

Den initiala brottsrubriceringen är försök till grovt våld mot tjänsteman.

Enligt gällande rutiner kommer det så kallade ”öppnandet av verkanseld”, dvs att polisen använt sitt tjänstevapen, att utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.