Det blågröna styret i Karlstad, tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, presenterade idag kostnaden och byggordningen för arenaprojektet. Foto: SVT

Mångmiljonsatsning på arenor i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En inomhus- och en utomhusarena. Tak och hockeyrink på Tingvalla isstadion och en konstgräsplan. Idag presenterades kostnaden och byggordningen för de nya arenorna på Sannafältets sportcenter.

-Jag är stolt och glad idag att vi är sju partier som tillsammans kunnat hålla ihop och komma fram till konkreta förslag för de här arenorna. För hur de ska se ut och när de ska börja byggas och hur vi ska finansiera dem, säger kommunalrådet Per Samuel Nisser (M).

Kostar 510 miljoner

Även Sverigedemokraterna är för satsningen så det är en enig kommunstyrelse som står bakom projektet. Det är i skogen mellan Norra fältet och Råtorp det ska byggas. Första spadtaget är planerat till nästa år och allt ska stå klart 2023-2024. Hela projektet beräknas kosta 510 miljoner att bygga.

Det blågröna styret i Karlstad, tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, presenterade idag kostnaden och byggordningen för arenaprojektet. Foto: SVT

”Gynnar alla”

-Det är väldigt mycket pengar men vi har som ambition att stärka Karlstad som idrottsstad. Vi tycker att det är viktigt att många börjar idrotta i unga år och att vi stärker folkhälsan, därför gör vi även detta, säger kommunalrådet Linda Larsson (S).

-Det finns alltid röster som vill se annorlunda satsningar men det här är ett arbetet som har pågått under många år. Det som är unikt med den här satsningen är att vi nu faktiskt får en satsning på både sommaridrotter och vinteridrotter. Den gynnar alla.

Finansieras via bolagskoncerner

När det gäller driften av arenorna ska den finansieras genom att man använder pengar från de kommunala bolagen.

-Vi har tänkt att finansiera det genom våra bolagskoncerner för att vi inte ska behöva ta medel i anspråk som vi behöver till vården, skolan och omsorgen, säger Linda Larsson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer