Foto: SVT

Mellan 800 och 900 arbetsolyckor i Värmland förra året

Uppdaterad
Publicerad

Antalet arbetsolyckor i Värmland fortsätter att vara mellan 800 och 900 olyckor per år. Det visar preliminära siffror för Värmland från Arbetsmiljöverket. 

Under förra året inträffade 862 olyckor på arbetsplatser runt om i länet. Det är flest män som drabbas. I fjol var det 506 män och 356 kvinnor i Värmland som råkade ut för en olycka på jobbet.

I hela landet är det drygt 34 000 skador eller olyckor som lett till sjukskrivning som anmäls varje år till Arbetsmiljöverket. Precis som i Värmland är antalet fall ungefär det samma från år till år.

Flest olyckor i Värmland sker inom tillverknings- och byggnadsbranschen och inom handels- och serviceverksamhet.

Enligt Arbetsmiljöverkets sektionschef i Region Mitt, där Värmland ingår, beror det bland annat på att Arbetsmiljöverket nu har fler inspektörer än för några år sedan.

– Jag tror också att det hade varit fler olyckor om inte Arbetsmiljöverket hade varit ute lika mycket på arbetsplatserna som vi är nu mer, säger Peder Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.