Melodifestivalklubben träffar Måns Zelmerlöw inför Semifinalen 2015 i Wien. Foto: MelodifestivalklubbenVisa alla (6)
Visa alla (6)

Mellofans festar loss i Karlstad

Publicerad
Hemliga artister uppträder när mellofans invaderar Karlstad under lördagen. Och SVT Nyheter Värmland har fått en ledtråd till vilka det kan vara.

Melodifestivalklubben samlas varje oktober någonstans i Sverige för att ha årsmöte och festa. I år är det Karlstad som står för värdskapet. Katarina Daggert är en av de sex arrangörerna, och hon ser fram emot en sprakande mellofest.

– Jag ser fram emot att få träffa alla roliga människorna. Det är ett otroligt härligt gäng och man har gjort sig kompisar över hela Sverige.

Katarina Daggert är en av arrangörerna till årsträffen i Karlstad.

Klubben har funnits i 32 år och har över 700 medlemmar utspridda över hela Sverige. Under året arrangeras lokala träffar, där man bland annat man sitter och tittar på gamla Eurovision song contest-tävlingar och betygssätter alltifrån uppträdanden till scenkläder.

– Och inför varje delfinal i Melodifestivalen har vi införmiddagar där vi träffas och umgås.

Hur mycket nörd behöver man vara för att vara med i Melodifestivalklubben?

– Det är roligt att du frågar, för min sambo frågade nyligen samma sak, eftersom han ska med på en träff för första gången nu. Han undrade om man måste kunna allt för att vara med, men det räcker att ha intresse för musik. Man behöver inte ha baskunskaper, utan bara tycka att det är roligt att kolla på Melodifestivalen.

Hemliga artister

På festen kommer även hemliga artister att uppträda. Eftersom de är just hemliga så ville Katarina Daggert inte avslöja de är, men hon gav en ledtråd.

– De artister som kommer uppträda kommer från olika platser i Sverige, kanske Skåne, kanske mitt i och lite längre uppifrån.

Uppskattar publiken

Artisterna som uppträtt tidigare år har uppskattat den hängivna publiken berättar Katarina.

– Det de sagt efter uppträdande, skivsignering och fotografering är att de är lyriska över vilken härlig publik de fått uppträda för. Jag tror de tycker är väldigt roligt.

Katarinas fem i topp bland svenska Mellodifestival-bidrag

Visa

Barbados – Världen utanför –2002

Sarah Dawn Finer – Moving on – 2009

Erik Saade – Popular – 2011

Jessica Andersson – Kalla nätter – 2006

Mathias Holmgren – Långt bortom tid och rum – 2005

”Vissa låtar sätter sig i mig så finns de alltid kvar”, så beskriver Katarina Daggert sitt val.

Bonusfakta

Mathias Holmgren är även DJ under Melodifestivalklubbens årsfest 2016. Han har även Värmlandsanknytning – han kommer nämligen från Koppom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer