Foto: SVT Grafik.

Militärkolonner påverkar trafiken under helgen

Uppdaterad
Publicerad

Flera utländska militärtransporter kommer under fredagen och helgen att passera Värmland för att delta i en Natoövning i Norge. Transporterna kommer att påverka trafiken.

Klockan 05.00 på fredagsmorgonen började ett stort antal militärtransporter att köra från Skövde. Dessa kommer att passera Värmland under fredagen.

De militära transporterna kommer att köra på RV26 upp till Kristinehamn för att där sedan ta E18 mot Karlstad. Från residensstaden åker kolonnen sedan vidare mot Arvika på RV61 och sen via Charlottenberg och över den norska gränsen.

500 fordon

Totalt rör det sig om 500 fordon som ska passera länet, det är tung trafik som kör en lägre hastighet.

I en militärkolonn ingår mellan 10 till 15 fordon och enligt trafikförordningen får en trafikant inte hindra eller bryta en militärkolonn.

Transporterna upp till Norge kommer att fortsätta till Natoövningens början den 25 oktober, men flest transporter under fredagen och under helgen.

Har du bilder på kolonnen? Hör av dig till varmland@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.