Mumin i temaparken i Nådendal i Finland. Foto: SVT

Miljöpartiet håller extra medlemsmöte i Muminfrågan

Publicerad

Miljöpartiet i Karlstad har i kväll ett extra medlemsmöte om Muminetableringen vid Skutberget. Men det är oklart om det ska bli en medlemsomröstning för eller mot en temapark.

– Det är ett möte om Mumin, men från början var det inte tänkt att det skulle bli någon omröstning, ja eller nej till Mumin. Men om det finns krav på det är det rimligt att vi tar upp det, säger kommunalrådet Monika Bubholz (MP) till SVT.

Mötet var tänkt som ett informations- och diskussionsmöte inför de politiska beslut om Muminetableringen som ska tas under hösten.

– Och vi har ju haft en omröstning för ett och ett halvt år sedan, säger Monika Bubholz.

Oenigt om tidigare ja

Då sa partiet ja till satsningen men hade synpunkter på detaljer, till exempel att badviken med handikappbadet inte skulle finnas innanför Muminlandets inhägnad. Det kravet ska inte ha hörsammats i det förslag till detaljplan som politikerna ska ta ställning till.

– Det var inte villkorat direkt, men det är ingen hemlighet att alla i partiet inte tycker att det beslut vi tog var så bra, säger hon.

Nästa vecka ska stadsbyggnadsnämnden ta ställning till planförslaget som slutligen ska avgöras politiskt i kommunfullmäktige i december.

– Och det är fullt möjligt för oss som parti att byta åsikt mellan nämnd och kommunfullmäktige, säger Monika Bubholz. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet