Foto: SVT/Leif R Jansson, TT

Minnesdag för Sven-Erik Magnusson i domkyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Fredagen den 31 mars ordnas en minnesdag för Sven-Erik Magnusson i Karlstads domkyrka. Besökarna kommer bland annat kunna skriva sin sista hälsning i en bok till den folkkäre artisten.

Domkyrkan öppnar klockan 09.00 och man kan då tända ljus, skriva i minnesboken eller bara sitta ner en stund. Under eftermiddagen, klockan 14.00 och 17.00, kommer det hållas minnesstunder med musik, bön och minnestal.

Efter beskedet om Sven-Erik Magnussons bortgång kom under onsdagen var det många människor som uttryckte sorg och som skickade hälsningarna till artistens familj, bland annat i SVT:s chatt.

På fredag öppnar domkyrkan klockan 09.00 och det finns möjlighet att tända ljus, skriva i minnesboken eller bara sitta ner en stund. Landshövdingen Kenneth Johansson och ordförande i kommunfullmäktige Anders Knape (M) kommer att hålla minnestal vid båda minnesstunderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

Mer i ämnet