Ett stort område har stängts av där det misstänkta mordförsöket ska ha skett. Foto: Lars Adolfsson

30-åring anhållen efter stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern fördes till sjukhus med helikopter efter ett bråk vid kyrkogården i Filipstad tidigt på fredagseftermiddagen. Han ska ha blivit skadad i buken.

 -Det är ännu oklart hur allvarligt skadad han är, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen Bergslagen, till SVT Nyheter Värmland.

Till TT säger hon att mannen var vaken när han kom in till sjukhuset.

Senare meddelar sjukhuset att mannen har en lindrig skada i buken och nu vårdas på en avdelning.

Flera vittnen ringde till polisen om att de såg två män som bråkade med varandra och att det eventuellt förekom något stickvapen. Polis och ambulans kom till  platsen och hittade en skadad person men den andra mannen hade lämnat platsen.

Polisen beskrev det först som grov misshandel, men har nu inlett en förundersökning om försök till mord. Det har under eftermiddagen varit ett stort polispådrag i området och senare greps en man i 30-årsåldern i en ort utanför Filipstad.

Enligt Christina Hallin hade mannen skador på armarna och under kvällen undersöktes han av sjukvården. Han förhördes senare och har därefter anhållits misstänkt för försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.