Leif Holmqvist är verksamhetsledare för Missing people i Värmland. Foto: SVT

Missing people om försvunne Karlstadsbon: ”En person har mött honom”

Uppdaterad
Publicerad

Missing people i Värmland fortsätter arbetet med att försöka hitta den saknade mannen i Karlstad. Mannen, som är i 45-årsåldern, har varit försvunnen en dryg vecka.

– Den enda iakttagelsen som finns är en person som mött honom vid 20.30 på lördagen då han gick hemåt, säger Leif Holmqvist, verksamhetsledare Missing people Värmland.

Mannen anmäldes försvunnen från sitt hem på Jägartorpet i Karlstad på kvällen den 20 november och polisen inledde sökarbetet. Polishelikopter och hundpatruller sattes in och hemvärnet bistod genom att bland annat sökte igenom alla fastigheter i stadsdelen Rud. Senare anslöt även den ideella organisationen Missing people men man hade i stort sett inga spår att gå på.

Polisen avslutade aktivt sökande

Klockan 17 på onsdagen kom beskedet att polisen avbröt sitt aktiva sökande. Mannens anhöriga kontaktade därefter Missing people som nu fortsätter arbetet med att försöka hitta mannen.

– Ingen ska försvinna utan att bli hittad, säger Leif Holmqvist.

Letat i och runt vatten

Missing people har nu haft möte med polisen men man har inga nya uppgifter att gå på om mannens försvinnande.

– Vi letade efter strandkanten och i vattnet med ekolod vid Färjestad med hjälp av Karlstads Dykarklubb under helgen. Men det har inte gett något.

”För de anhörigas skull”

Missing people kommer nu att ”börja om från början” och söka av området igen. På lördag kommer man eventuellt att arrangera ett större sök igen, under dygnets ljusa timmar.

– Vi tror att han finns i närområdet, vi kommer att göra allt för att finna honom, för de anhörigas skull, säger Leif Holmqvist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så söker hemvärnet efter den försvunne mannen i Karlstad. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer