Foto: TT

Trafikanter larmade om att de hotats med vapen

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer greps igår kväll i Hagforstrakten. Detta efter att flera samtal kommit in till polisen om att några i en bil hotade andra trafikanter med vapen.

Vid 17.30 tiden igår kväll fick polisen in flera samtal om att det var några som åkte i en bil och hotade med vapen mot andra trafikanter. Tre timmar senare hade polisen lokaliserat bilen och stoppat den.

– Två greps och tre lämnade till fots. En av de tre, han som var föraren till bilen, kunde sen också gripas efter att en hundpatrull spårat upp honom, säger Christina Hallin, pressinformatör region Bergslagen.

En husrannsakan av bilen genomfördes och där hittade polisen ett hagelgevär och en kolsyrepistol.

Var det dom vapnen som de hotade andra med?

– Det får utredningen visa. Den kan nog ta lite tid eftersom det är så många personer inblandade, säger Christina Hallin.

Två personer sitter nu anhållna misstänkta för olaga hot och vapenbrott. En person har släppts på grund av låg ålder och två personer är fortfarande på fri fot.

Föraren är även misstänkt för drograttfylleri och samtliga inblandade är misstänkta för eget bruk av narkotika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.