Första rättegångsdagen av fyra mot de två åtalade, en kvinna i 20-årsålder och en man i 50-årsåldern. Offret var kvinnans ex-pojkvän, en man i 20-årsåldern i Hagfors. Foto: SVT

Misstänks ha mördat ex-pojkvännen – nu inleds rättgången

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen startar rättegången mot en 24-årig kvinna och en 48-årige man som misstänks ha mördat kvinnans 21-årige ex-pojkvän i Hagfors i somras.

Mannen hittades död i juli i centrala Hagfors. Tre personer anhölls snabbt, två av dem häktades senare medan den tredje försattes på fri fot. Under måndagen inleds rättegången mot kvinnan och mannen. Mannen är bekant med kvinnan. Båda misstänks för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Ex-pojkvännen träffade en ny

Den nu åtalade kvinnan och offret ska ha haft en relation under ett års tid och kvinnan beskrivs i åtalet som svartsjuk och kontrollerande. Några veckor innan mordet tog relationen slut, då han träffat en ny kvinna. Kvinnan ska strax innan mordet ha sökt upp offrets nya flickvän, dragit henne i håret så hon föll omkull, sparkat henne och hotat att döda henne om hon fortsatte träffa offret.

Kniv och basebollträ

Enligt åtalet ska de två misstänkta, någon gång mellan 19 och 20 juli, ha utrustat sig med ett basebollträ och åkt hem till offret. Utanför huset blev det bråk mellan dem, offret och flera andra personer. Enligt åtalet ska offret själv ha haft med en kniv. De åtalade ska ha slagit ex-pojkvännen med basebollträet mot huvudet och på kroppen och någon högg sen honom med en kniv i halsen.

Två personer är åtalade misstänkta för mord på en man i 20-årsåldern i Hagfors. Foto: SVT

Mannen fick så allvarliga skador att han dog av förblödning. Flera vittnen fanns på plats vid bråket men än har kammaråklagaren inte kunnat fastslå, vem som utdelade det dödande knivhugget.

Många vittnen

Både mannen och kvinnan nekar i dag till brott. Vittnen till bråket uppger enligt åtalet att kvinnan höll i en kniv strax innan mannen knivhöggs.

Rättegången kommer pågå i fyra dagar och det finnen ett 20-tal vittnen. Under förmiddagen spelades bland annat larmsamtalet från SOS upp, då den nya flickvännen skräckslagen ber om hjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.