Polisen har spärrat av utanför socialtjänstens kontor i Kristinehamn. Hör SVT:s reporter Maria Haglund berätta mer i klippet. Foto: SVT

Misstänkt farligt föremål hittat i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har på tisdagen fått ett samtal från en person som säger att någon har lagt en låda av något slag på trappan till socialtjänstens kontor i korningen Assemblégatan och Nya Kyrkogatan i centrala Kristinehamn. Området kring Södra torget är avspärrat och boende uppmanas hålla sig inomhus.

Nationella bombskyddsgruppen är på väg till platsen och beräknas vara framme runt klockan 13. Polisen spärrar nu av torget ända ut till västra långgatan, ett betydligt större område än inledningsvis.

Personer som bor och har verksamheter inom det avspärrade området kommer att få hålla sig inomhus tills vidare.

Polisen har inlett en förundersökning gällande olaga hot samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Vid lunchtid fanns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.