Misstänkt försök till mordbrand i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

I augusti i år stod Tempelriddareordens hus på Spelmansgatan i Kristinehamn i lågor och på fredagseftermiddagen i dag försökte någon tända eld på huset med hjälp av en hemmagjord brandbomb. Lågor uppstod, men de kunde släckas på några sekunder av räddningstjänsten.

Flera vittnen ska ha observerat en person som betett sig misstänkt runt huset på fredagseftermiddagen, strax innan klockan 16.

– Vittnet säger att en man har cyklat iväg på cykel och att han har tänt på något och sen sprutat något på väggen för att elden ska ta sig, säger polisens presstalesperson Kenneth Johannesson.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om någon slags hemmagjord brandbomb.

– Det låg en flaska inlindad i ett par strumpor, som hade en typ av stubin med tändtråd på, säger Peter Berggren, räddningstjänstens styrkeledare, och fortsätter:

– Släckningsarbetet var inga märkvärdigheter men det är som är irriterande är att någon försökt tända eld.

Händelsen rubriceras som försök till mordbrand och har lämnats över till polisens förundersökningsledare. I nuläget är ingen gripen.

Branden som inträffade i augusti rubricerades som grov skadegörelse genom brand och förundersökningen i ärendet lades ned i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.