Se bilderna från den totalförstörda förskolan. Foto: Dahlia Poignant Khafagi/SVT

Förskola totalförstörd efter misstänkt mordbrand i Slottsbron

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 02 i natt larmades SOS om en brand i Slottsbron i Grums. Det handlade om en förskola, som har blivit totalskadad i eldens lågor. Polisen misstänker mordbrand.

– Det är en väktare på plats som har sett några personer kasta brinnande föremål mot förskolan som gör att den börjar brinna, säger Ola Olsson, vakthavande befäl.

Vid halv sju på morgonen är räddningstjänsten fortfarande på platsen.

– Vi håller på med eftersläckning, säger Linda Forsberg som svarar på räddningsregion Bergslagen.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada. Och de som sågs kasta ett brinnande föremål mot byggnaden har inte gripits.

– Vi har varit där och försökt spåra men inte lyckats, säger Ola Olsson.

Grums kommun meddelar på sin hemsida att all verksamhet vid Slottsbrons förskola ställs in idag.

Utreds som mordbrand

Ärendet ligger just nu hos grova brott. Enligt de vittnesuppgifter polisen mottagit är det ungdomar som setts på platsen.

– Statistiskt sett är det ofta ungdomar som ligger bakom när det gäller skolbränder. Då finns ofta goda chanser att brottet klaras upp, eftersom många brukar veta vilka som gjort det, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisregion Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.