Misstänkt mordförsök – en man häktad

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen greps och anhölls en man i Karlstad misstänkt för mordförsök. Mannen häktades under söndagen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha försökt strypa ihjäl en person.

Både polis och åklagare är mycket förtegna kring händelsen och bekräftar bara att det finns ett ärende om misstänkt mordförsök i Karlstad och att en person greps för att senare anhållas.

– I nuläget kan jag säga väldigt lite. Jag kan bekräfta att det finns ett ärende hos oss, säger åklagaren Helena Pihlqvist.

Hon kan inte berätta vare sig om någon förts till sjukhus eller om det rör sig om personer som är kända för polisen sedan tidigare. Några uppgifter om den anhållne mannens ålder eller var i Karlstad det hela hände vill heller inte polisen lämna ut.

Varför är det så känsligt?

– Utredningsläget, svarar Helena Pihlqvist kort som ändå menar att det ser hyfsat gott ut initialt.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska händelsen inträffat i en bostad.

Högst troligt kommer mannen, som är misstänkt på sannolika skäl för mordförsök, komma att häktas i dagarna.

– Det är inte ett beslut som jag vill föregripa men i dagsläget har jag inga som helst avsikter att försätta honom på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.