I anslutning till Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad hittades den 48-årige mannen död i slutet av november 2017 Foto: TT/SVT

Misstänkta för HA-mord har släppts

Publicerad

Idag beslutade Värmlands tingsrätt att de två som misstänkts för mordet på en 48-årig Hells Angels-medlem i november, ska släppas på fri fot i väntan på dom. Männen har suttit häktade sedan början av december.

Rättegången i det omfattande målet avslutades igår och efter överläggningar idag beslutade alltså tingsrätten att det inte finns tillräckliga skäl att hålla kvar männen i häktet.

Åklagare Stefan Wessberg yrkade igår på att de två ska dömas för mord till fängelse i 16 år. Rättens besked idag är alltså inte att det finns skäl att hålla dem kvar i häktet.

– Vi anser inte att det föreligger skäl att hålla dem kvar. Motiveringen kommer i domen den 26 juni, säger domare Anette Arveståhl.

Foto: SVT

”Fanns mycket tvivel”

Båda försvarsadvokaterna anser att dagens besked innebär att deras huvudmän inte kommer att dömas för mordet.

– Min huvudman är väldigt lättad samtidigt som det här var väntat, säger Per Eriksson som är 33-åringens advokat.

Hur menar du att det var väntat?

– Med hänsyn till den bevisning som åklagaren presenterat och att det fanns mycket tvivel.

Hur går ni vidare nu?

– Nu får vi avvakta och se, men vi tolkar ju det här på så sätt att det kommer bli en frikännande dom. Sedan är det ju upp till åklagaren om han kommer att överklaga.

Advokaterna Lennart Lefverström och Per Eriksson Foto: SVT

”Saknades bevisning”

Också 34-åringens advokat Lennart Lefverström anser att beskedet var väntat.

– Den enda rimliga slutsatsen man kan dra av beslutet är att båda killarna blir frikända. Jag är inte förvånad för gällande min huvudman fanns ingen muntlig bevisning, ingen skriftlig bevisning eller teknisk bevisning som band honom vid brottet. Därför är utgången ganska logisk.

Att männen kommer att frikännas tror också den andra åklagaren i målet, Barbro Brännlund.

– Jag utgår från att de båda misstänkta kommer att frikännas när domen kommer, säger hon.

– Vår bevisning räckte uppenbarligen inte till, men mycket mer kan jag inte säga förrän domen kommer den 26 juni, avslutar Barbro Brännlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mer i ämnet