Foto: SVT

Misstänkta för Hagforsmordet släppta på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

De två personer, en kvinna och en man, som åtalats för det misstänkta mordet i Hagfors försattes på fri fot av tingsrätten på onsdagen.

Det var i slutet av juli som en 21-årig man hittades död i centrala Hagfors. Tre personer anhölls snabbt, två av dem häktades senare medan den tredje försattes på fri fot. Nu har rättegången avslutats mot mannen och kvinnan som suttit häktade, misstänkta för mord, ända sedan de greps.

Efter en längre överläggning släppte Värmlands tingsrätt de båda åtalade på fri fot.

– Det var väntat, bevisningen höll inte. Nu förväntar jag mig ett frikännande, säger Lennart Lefverström, en av de misstänktas advokater.

Yrkat på 14 års fängelse

Åklagaren Rebecca Hällgren hade yrkat på drygt 14 års fängelse för mord för de båda misstänkta men så ser det inte ut att bli.

– Jag kan inte tolka det på annat sätt än att tingsrätten inte kommer att döma dom för mord, säger Rebecca Hällgren. Hon förstår att det är svårt att fastslå uppsåtet.

De båda misstänkta åtalades alternativt för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

– Det här (frisläppandet) säger inte hur tingsrätten ser på utgången i den delen, menar Rebecca Hällgren. En dom för de brotten ger fängelse under hälften av den tid som en morddom innebär, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.