Misstänkta tjuvar greps efter biljakt

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps i Kil under natten till söndagen efter att de båda ska ha gjort inbrott i ett förråd och därefter flytt från platsen.

Det var vid klockan 02.50 som polisen fick ett samtal om att man ser två personer bära ut saker från trapphuset i fastigheten. Personen som ringde uppger att hen tror att det är stöldgods. Personerna bär sakerna till en bil och de lämnar platsen.

Polisen åker till platsen och kan konstatera att det har varit inbrott i förråd i fastigheten.

Patrullen hinner ikapp den aktuella bil på väg norrut mot Forshaga och efter ett kortare förföljande stoppas fordonet med två personer i, en man och en kvinna. Mannen är i 50-årsåldern och kvinnan är i 35-årsåldern.

I bilen hittar polisen misstänkt stöldgods och de båda personerna grips. Efter förhör fattar en åklagare beslut om att de båda personerna skall vara fortsatt frihetsberövade och de blir anhållna som misstänkta för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.