Misstänkta våldtäkter och stökigt under helgen i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Värmland fick mycket att stå i under helgen. Det har varit stökiga fester, fylleri, högljudd musik och två misstänkta fall av våldtäkt.

– I det ena fallet är en man i 30-årsåldern anhållen, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib.

De misstänkta våldtäkterna inträffade efter midnatt natt till söndag i de centrala delarna av Sunne och Karlstad. En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för en våldtäkt som ska ha skett inne i en restaurang i Karlstad. I Sunne har ännu ingen gripits men en person har pekats ut. Men polisen hade inte bara våldtäkter att hantera under helgen.

– Vi fick in ett hundratal samtal bara gällande ofredande och förargelseväckande beteenden i regionen. Det var högljudd musik i bilar och störande fester, säger Diana Qudhaib på polisen i region Bergslagen.

Stökig båtfest

I Karlstad upplöste polisen en stökig fest vid en båt i Inre hamn. Efter flera samtal från folk som besvärats av festandet såg polisen till att det var slutfestat där vid fyratiden på söndagsmorgonen. Men det var inte stökigt bara i Karlstad. Polisen har fått ingripa på flera andra håll i länet och de tror att det var en kombination av orsaker som ledde till helgstöket.

– Dels tror jag det är de lättade restriktionerna i kombination med semester, dels värmen. Nästan alla polisregioner i landet berättar om samma saker som vi nu, säger Diana Qudhaib.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.