• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Foto: SVT

Misstänkta våldtäkterna upprör

Uppdaterad
Publicerad

Ansvariga på Nöjesfabriken är mycket upprörda och ledsna över de två anmälningarna till polisen om våldtäkt under halloweenfesten i fredags. Och polisen söker fler vittnen.

– Vi tar det här på största allvar och gör allt för att hjälpa till med utredningen, bland annat genom att överlämna bilder från övervakningskamerorna till polisen, säger Malin Lundberg som är driftchef på Nöjesfabriken.

2700 personer kom till halloweenfesten på Nöjesfabriken i fredags. Det var 78 personer som jobbade på Nöjesfabriken på kvällen varav 20 var vakter. En vakt blev uppmärksammad på det ena övergreppet medan den andra anmälningen om våldtäkt kom till polisen i ett senare skede.

Nöjesfabriken har kameraövervakning vid entrén, vid garderober, barer och reception. Bilder är överlämnade till polisen.

Polisen har inte hunnit titta på kamerabilderna än utan ska genomföera flera förhör först. Det finns i nuläget ingen misstänkt och ingen är frihetsberövad i något av fallen i helgen i Karlstad och Kil.

– Det finns signalementsuppgifter i dom här utredningarna men dom är inte särskilt bra och vi har ingen anledning att förmedla dom vidare utåt för att få in vittnesuppgifter i det här läget utan det måste analyseras vidare, förklarar Tommy Lindh, presstalesperson vid Polisen region Bergslagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer