Hör vad försvarsadvokat Thomas Martinson tänker om att hans klient höll för öronen i rättssalen och varför mannen varken nekar till eller erkänner brott. Foto: SVT

Misstänkte Väsemördaren höll för öronen i rättssalen

Publicerad

Han är åtalad för att ha knivhuggit en kvinna till döds i Väse.

Under onsdagen inleddes förhandlingarna vid Värmlands tingsrätt mot den misstänkte mannen, granne till den dödade kvinnan. När åklagare Barbro Brännlund spelade upp larmsamtalet från den aktuella dagen höll mannen för öronen.

– Jag noterade inte det, sa hans försvarsadvokat Thomas Martinson.

Rättssalen var på onsdagsmorgonen full, knivmordet på kvinnan i Väse har väckt stort intresse. De tre grannarna som var med kvinnan vid den aktuella dagen orkade inte närvara i salen utan följde förhandlingen från ett annat rum.

Attackerades på uteplatsen

Det var den 8 juni som kvinnan och tre av hennes grannar satt på uteplatsen vid hyreslängan i Väse som hon plötsligt angreps av mannen med en kniv. Trots livräddande insatser avled kvinnan på platsen.

Polisen kunde ganska omgående gripa den misstänkte mannen.

Mannens dagböcker

Boende har enligt åtalet känt sig trakasserade av mannen och flera var rädda för honom. Mannen själv upplevde att det var han som var utsatt av de andra boende. I sina dagsboksanteckningar riktade han särskilt hat och dödshot mot offret.

Hör vad försvarsadvokat Thomas Martinson tänker om att mannen höll för öronen i rättssalen och varför mannen varken nekar till eller erkänner brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.