Hållplats Vänern är en mobil utställning som vill lära barn om Vänern. Hör biologen Daan van der Blom berätta mer om den här. Foto: SVT

Mobil utställning ska lära barn om Vänern

Publicerad

Det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi ska ta hand om Vänern, som är en viktig resurs. Det säger Daan van der Blom, museibiolog på Vänermuseet, som under torsdagen besökte Naturum i Karlstad med en mobil utställning.

”Hållplats Vänern” är ett ambulerande laboratorium och en utställning som Vänermuseet i Lidköping tagit fram. Den reser runt till olika platser runt Vänern och på torsdagen var det Karlstads tur.

– Vi vill uppmärksamma Vänern och få folk att lära sig mer om den. Vi har en monter om invasiva arter och en där man jämför Vänern med världens stora sjöar. Det är viktigt att folk förstår vilken viktig resurs Vänern är, säger Daan van der Blom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer