Foto: SVT

Mordmisstänkte mannen häktad: Hävdar självförsvar

Uppdaterad
Publicerad

Den 77-årige mannen som misstänks ha dödat sin 76-åriga hustru på en campingplats i Kil nekar till anklagelserna om mord. Han hävdar att han agerat i självförsvar i samband med sin hustrus död. Det framkom under torsdagens häktningsförhandling mot mannen.

Värmlands tingsrätt beslutade under torsdagens häktningsförhandling att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mannen ska ha ”värjt sig mot sparkar och slag” enligt försvarets redogörelse vid häktesförhandlingen, rapporterar SVT:s reporter på plats vid Värmlands tingsrätt.

Campingmord

Enligt en preliminär obduktionsrapport har kvinnan avlidit av en annan persons handlande, uppger åklagaren, Rebecca Hällgren.

”Inte klarar av en häktning”

Det var en känslofylld förhandling, där både anhöriga och den misstänkte fällde tårar. Försvarsadvokaten Mats Hellman hävdade att mannen på grund av sjukdom inte skulle klara av en häktning och att det inte finns risk för att han ska fly landet utan kan bo i sin bostad.

Åklagaren tryckte dock på att den starka misstankegraden – sannolika skäl, brottets allvarliga art och det finns risk för att mannen försöker undanröja bevis, var skäl till häktning, vilket rätten höll med om.

Livlös i husvagn

Det var under natten till måndagen som polis kallades till Frykenbadens camping utanför Kil. Patrullen fann den livlösa kvinnan i parets husvagn.

Den 77-årige maken greps på platsen och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kvinna hittades död på camping – man misstänkt för mord. Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Campingmord

Mer i ämnet