Mordrättegång inledd – hålls bakom stängda dörrar

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleds rättegången mot de två tonåringar 18 och 19 år gamla som misstänks för mordet på en 23-årig man i Grums i maj. Tingsrätten har beslutat att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar. 

Mannen höggs till döds med kniv och motivet till tros vara en knarkskuld på några hundralappar. Båda männen nekar till mordanklagelserna. Två män, 21 år gamla, står också åtalade misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

Anledningen till de stängda dörrarna under förhandlingen är, enligt företrädare för tingsrätten, de båda åtalades unga ålder och att offentlig uppmärksamhet vid förhandlingen därmed inte anses lämplig.

Rättegången är beräknad att pågå i fyra dagar och avslutas fredagen den 15 oktober. Åklagare Linda Karlsson tycker att det finns en övertygande bevisning.

– Jag kommer yrka på långa fängelsestraff, hur långa återkommer jag till när vi avslutar rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.