Ritning över hur moskén kan se ut.

Moskéöverklagan avslås – avslaget överklagat

Uppdaterad
Publicerad

Mark- och miljödomstolen i Vänersborg avslår överklagandena av detaljplanen som gör ett moskébygge på Rud i Karlstad möjligt.

Domstolen slår fast att nio av de överklagande saknar klagorätt i frågan eftersom de inte är sakägare, de bor inte i närheten och berörs alltså inte av detaljplanen.

De återstående fyra klagande bedöms dock vara sakägare men deras klagomål vinner inget gehör. Bland annat hade synpunkter på att moskén skulle utgöra en avvikande arkitektonisk skapelse förts fram men rätten avvisar alltså klagomålen.

Moskébygge i Karlstad

Dom i fredags – överklagad på måndagen

Domen meddelades i fredags. På måndagen överklagades domen till Mark- och miljööverdomstolen av en av de klagande som inte bedömts ha klagorätt.

LÄS MER: M och KD säger nej till folkomröstning – vill se ”åtgärdspaket”

För att Mark- och miljööverdomstolen ska ta upp frågan krävs att ärendet beviljas prövningstillstånd. Om det inte beviljas står domen i Mark- och miljödomstolen fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébygge i Karlstad

Mer i ämnet