I videon besöker stugägaren Tom Just Olsen Morgonstudion och berättar om musinvasionen i hans stuga i Gräsmark. Foto: SVT/TT

Möss och råttor fortsätter öka i hemmen – stugägare i Värmland hittade 230 möss

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Tom Just Olsen äger en stuga i Gräsmark i Värmland och är orolig över att de kyliga nätterna ska locka in ännu fler möss i stugan. Senast Tom och hans fru var där kunde de räkna till 230 möss i huset.

– Vi var där på semester en vecka, men det blev ingen vidare semester när vi var tvungna att städa, det såg ut som en katastrofplats.

Mössen hade förstört både textilier och möbler och mycket fick slängas. Nu är Tom Just Olsen orolig över att inte kunna titta till stugan så ofta som han önskat.

– Vi är beroende av att kunna se till vår fastighet, det är ett problem att man måste sitta tio dagar i karantän i Norge efter att ha varit i Sverige, säger Tom Just Olsen.

I klippet ovan får Morgonstudion besök av Tom Just Olsen som berättar om musinvasionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.