Ett 30-tal åkare, men ingen publik och ingen korvförsäljning. Se i klippet hur det såg ut vid Kils motocrossklubb under lördagens läger. Foto: SVT

Motocrossklubben i Kil kickstartar säsongen med läger

Uppdaterad
Publicerad

Helgen skulle ha bjudit på pröva-på-dag på crossbanan, men klubben valde motions-crossläger för att bättre kunna ha kontroll på antalet deltagare.

I tallskogen strax utanför Kil samlades ett trettiotal motocrossåkare under lördagen. Helgen skulle alltså ha bjudit på pröva-på-dag, men Kils motocrossklubb MKMC valde att kickstarta årets säsong med ett motions-crossläger för att bättre kunna ha kontroll på antalet deltagare. Att porten till motocrossbanan i Lökeneskogen är stängd hör inte till vanligheterna.

– Nej, det har vi gjort för att vi inte ska bli för många här inne, så vi har hänvisat publiken att stå uppe i skogen. Så vi försöker att göra det vi kan, säger Henrik Jonsson, ordförande i klubben.

Klubben har även valt att begränsa kioskförsäljningen berättar Henrik Jonsson.

– Vi brukar ju ha korv och hamburgerförsäljning men vi vill inte samla många i kafeterian och det har folk respekterat, säger han.

Välbekant åkare

I dammet efter ett träningsheat dyker ett välbekant ansikte upp. SVT Värmland har träffat honom många gånger vid sargen i Löfbergs Arena.

– Jag smygåkte lite grand under färjestad-tiden. Jag lade av med hockeyn för fyra år sedan, så sen dess har jag börjat åka lite mer, berättar den välbekante elithockeyspelaren Jonas Frögren.

– Det är ju på hobbynivå men det är fantastiskt kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.