Karaktären Stinky träffar barnen på Muminparken i finska Nådendal Foto: SVT

MP står fast vid ja till Mumin

Publicerad

Inför kommande beslut om planförslaget till en Muminpark vid Skutberget höll Miljöpartiet i Karlstad ett extra möte under tisdagskvällen. Det finns olika viljor inom partiet men mötet landade ändå i att stå fast vid sitt ja till temaparken.

– Vi kom fram till att vi står fast vid vårt tidigare beslut, säger kommunalrådet Monika Bubholz (MP).

Det innebär att partiet också står fast vid att badviken vid Skutberget ska vara tillgänglig för allmänheten, detta trots att viken ligger innan för det område som är tänkt att bli temapark.

– Vi tycker att man bör titta på hur man kan lösa det. Det kanske går att lösa med någon form av entréband som gör att man kan skilja på vilka som har tillgång till hela temaparken och vilka som bara har tillgång till badviken, är Monika Bubholz (MP) kommentar till hur man ska ha parken både öppen och sluten på en och samma gång.

Var det ingen på mötet som ville annat med Skutberget?

– Jo, det var två personer som vill riva upp det tidigare ställningstagandet. men det var inte anmält på förhand och därmed inte förberett så de får återkomma med motioner i ärendet.

Dessutom fattades beslut om att verka för ytterligare inriktningar när det gäller det övriga Skutbergsområdet.

– Vi vill att man riktar åtgärderna där mot barn och unga i det fortsatta arbetet med planprogrammet, säger Monika Bubholz (MP).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet