Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlstadpartiet Livskvalitet vill höja kvaliteten i äldrevården. Hur de vill göra det berättar partiet i videon. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Muminfrågan är död – nu satsar Karlstadspartiet på äldrevården

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valkompass

Karlstadspartiet Livskvalitet tog tre platser i Karlstads kommunfullmäktige efter förra valet. Då var motståndet mot en Muminpark på Skutberget deras draglok. Men nu, när Muminplanerna gått om intet, satsar partiet i stället på äldrevården.

– Vi har målats ut som ett enfrågeparti. Så är det inte, säger partiets talesperson Peter Sörensen (KPL).

Frågan om Skutbergets framtid har fortfarande en plats i Karlstadspartiet Livskvalitet. Men när deras valmanifest presenterades under måndagen var det andra frågor som låg betydligt högre upp i prioriteringslistan, bland dem stadsplanering, demokratiutveckling och inte minst äldrevården.

– Det är vår högst prioriterade fråga, säger Peter Sörensen (KPL).

Partiet vill framför allt höja kvaliteten i äldrevården. Hur de vill åstadkomma det berättar Peter Sörensen (KPL) i videon ovan.

Vill sänka kommunalrådslönerna

När det gäller frågan om stadsplanering vill partiet bland annat stoppa exploateringen av Månsberget och införa en policy om att alla ska kunna se minst tre träd från sin bostad, skola och arbetsplats och ha tillgång till ett grönområde inom 300 meters avstånd. Lokaldemokratin vill partiet stärka genom skärpt diarieföring av e-post, stopp för muntliga avtal samt sänkta löner för kommunalråden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet